Länsstyrelsens kontrollbesök och konsekvenser!

Att tänka på:

Om du som djurägare/djurhållare är med vid Länsstyrelsens kontrollbesök ska handläggaren gå igenom den direkt nedskrivna kontrollrapporten med dig och den ska sedan godkännas av dig. Rapporten ska skrivas direkt på plats på begäran av dig enligt föreskrifterna och enligt EU och rådets förordning 2017/625. Vidare ska myndigheten informera kontrollobjektet om dennes rättigheter till rätten till ett andra expertutlåtande på egen bekostnad.

Om något (vilket oftast är fallet) är felaktigt så betraktas kontrollrapporten som ogiltigt och ska kasseras.

Strimla gärna protokollet framför handläggaren om denne inte är överens med dig om dess ogiltighet. Om detta inträffar får vederbörande komma åter planerat en annan dag då rapporten får rättas till!

Kontrollrapporten får inte innehålla något beslut. Skulle detta trots allt föreligga är detta beslut ogiltigt och innehållet kan överklagas direkt i nästa domstolsinstans!

Gör Länsstyrelsen ett olaga intrång med därtill djurskyddskontroll är denna inte giltig enligt lag. I efterhand skapade rapporter ska omedelbar ogiltigförklaras.

Skulle inte djurskyddshandläggare hörsamma detta då ska du alltid polisanmäla handläggaren för egenmäktigt förfarande och falsk beskyllning. Falsk beskyllning/förtal är i dessa sammanhang ett ytterst allvarligt brott med fängelse på skalan 2-6 år!

Skrivande ska göras på plats!

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x