Beteendestörningar hos djurskyddshandläggare – en psykologisk betraktelse. Vad kan vi göra och hur kan vi bemöta?

Beteendestörningar hos djurskyddshandläggare – en psykologisk betraktelse. Vad kan vi göra och hur kan vi bemöta?
Många av oss har sett det! Djurskyddshandläggare fyllda av hat och maktberusning som förtrycker djurägare och utövar maktmissbruk. En rad psykologiska försvarsmekanismer uppvisas och det gäller att bemöta dessa avvikande personligheter på ett korrekt och sakligt sett. Ofta har de ett illa dolt självhävdelsebehov som triggas av att möta motstånd. De kan inte acceptera att de kan ha fel och att de har kunskapsbrister. Psykopatiska och narcissistiska drag är vanliga. Ibland korrumperar de lagen på ett rättshaveristiskt sätt. De utnyttjar gärna praxis och lagtolkningar i eget syfte. Projektion, intellektualisering, reaktionsbildning och förträngning är vanliga försvarsmekanismer hos tjänstemän på länsstyrelsen.
Ofta undviker de kommunicering genom att göra oanmälda besök när ingen är hemma.

Skulle du dock konfronteras så:
1. Uppträd sakligt och lugnt. 
2. Svara bara på frågorna och efterforska syftet med frågorna och vilket lagrum som hänvisas till. Prata inte mer än nödvändigt.
3. Dokumentera allt med foto och film. Tjänstemännen manipulerar ofta bilder och beskrivningar.
4. Försök att sätta dig in i personen du har framför dig. Vilken bakgrund har denne och vilka brister döljer sig? Vilka kunskapsluckor finns? Få denne att precisera sig genom motfrågor och källhänvisningar.
Detta var bara ett axplock.
Läs gärna boken: – Vi har avlivat din häst. Den ligger under presenningen. Djurskyddslag för vem? En bok full av kunskap förmedlad av veterinärer och läkare i Lantbrukshälsan.
VIKTIGT
Agera mot all form av övergrepp och lagbrott!

https://www.docdroid.net/XfTDgQB/thelin-anders-vi-har-avlivat-din-hast-pdf

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x