Alla kan drabbas av övergrepp från Länsstyrelsens djurskyddsenhet!

När man granskar allmänhetens syn på Länsstyrelsen och djurskyddsenheten framträder ofta en häpnadsväckande naivitet. Många tror fortfarande att Länsstyrelsen sätter dit djurplågare eller att det rör sig om djurägare som inte klarar av att ta hand om djur eller plågar djur med flit. 

Inget kan vara mer fel.

Chocken blir desto större när Länsstyrelsen står där utanför dörren en dag med polis och tar katten eller hunden ifrån familjen. De har kanske inte haft en aning om att den elaka grannen spanat på dem och anmält dem, sannolikt på uppmaning av länsstyrelsen om de haft vägarna förbi. Länsstyrelsen brukar uppmana till angiveri.

Sedan är drevet igång. De som sätter sig till motvärn får vara med om ett fullständigt krig där länsstyrelsen tar till alla tänkbara resurser för att visa sin makt. Kommunikation kan man glömma och det spelar ingen roll vilken bakgrund djurägaren har eller hur välskötta djuren än är. Det går alltid att hitta något fel, samla förelägganden och sedan slå till med djurförbud, det sistnämnda med åratal av kontroller framöver.

Djurskyddslagen är i grunden bra. Det här är inte djurskydd. Det är maktmissbruk och förföljelse och inte minst djurplågeri av de ”omhändertagna” djuren som rycks ut händerna på sina familjer.

Stoppa Länsstyrelsens Övergrepp!

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x