Bisyssla – en vanlig förtroendeskadlig sysselsättning på Länsstyrelsen som inte ifrågasätts!

Bland länsstyrelsernas djurskyddshandläggare och länsveterinärer är det mycket vanligt med förtroendeskadliga bisysslor.

Arbetsgivarverket har uppställt riktlinjer för bisysslor.
Där poängteras:
Särskilt försiktig bör man vara med bisysslor som kan påverka allmänhetens förtroende för arbetstagare eller myndigheter som har mer eller mindre utpräglat maktutövande eller rättsvårdande uppgifter.
Här avses – förutom domstolarna med flera – exempelvis
– vissa tjänstemän inom polisorganisationen och länsstyrelserna.

Det finns åtskilliga länsstyrelseanställda som samtidigt är företagare med djurhållning. Dessa kontrollerar andra djurhållare. På det sättet kan de själva känna sig trygga med att de själva kan bedriva djurhållning okontrollerat. Ingen kollega lär ju anmäla dem för dålig djurhållning. Som exempel finns en företagare med honungsförsäljning (Stockholm) som själv kontrollerar andra honungsproducenter. Det finns travhästföretagare. Det finns transportörer av djurstransporter m.fl.

Även i de fall där bisysslan anmälts så godkänns den per automatik av den egna Länsstyrelsen eller grannlänens länsstyrelser. Självinsikt om det skadade förtroendet saknas fullständigt på länsledningarna. På grund av detta system av rättsröta, korruption och jäv har hela Länsstyrelsens djurskyddsverksamhet fullständigt havererat. Korruptionen är även spridd in i rättsväsendet och på Jordbruksverket.
Därför måste man:
Stoppa Länsstyrelsens Övergrepp!

https://www.arbetsgivarverket.se/globalassets/avtal-skrifter/skrifter/bisysslor20120704.pdf

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x