Djurskyddslag – för vem?

I faktaboken ”Vi har avlivat din häst, den ligger under presenningen” skriven av läkaren Anders Thelin, veterinärmedicine doktor Per Michanek och journalist Lars-Ola Borglid framgår med all tydlighet att som de skriver ”lagens tillämpning har så stora brister att betydligt kraftfullare förändringar av regelverket måste till om vi menar allvar med talet om god djuromsorg i öppna landskap med betande djur”.

Läs gärna förordet där det under punkt 3. framgår att:

3. Statens och dess myndigheters tro på repressiva lösningar är destruktiv. Man får inte ett bättre djurskydd med kontroller och sanktioner. Inom industrin har man länge vetat att farliga och dysfunktionella system avvecklas mycket effektivare om man uppmuntrar kreativt tänkande och självrapportering än om man jagar och straffar, dem som gör fel.

4. Det nuvarande systemet för djurskyddskontroll kan lite provokativt sägas döda människor, döda friska djur och döda levande landskap.

a) Det finns flera rapporter om bönder, som tagit livet av sig i samband med djurskyddskontroller.

b) Många lantbrukare har lagt ner verksamheten och skickat sina friska djur till slakt därför att de inte kan eller vill uppfylla alla mått och tidsangivelser så som inspektörerna föreskriver.

c) När lantbrukaren ger upp och skickar djuren till slakteriet försvinner nästan alltid en liten del av det öppna landskapet.

Stordrift – det är vad svenska Staten vill ha!

Sedan boken skrevs 2011 har det blivit sämre, mycket sämre!

Stoppa Länsstyrelsens Övergrepp!

https://www.docdroid.net/XfTDgQB/thelin-anders-vi-har-avlivat-din-hast-pdf

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x