Djurvälfärd och Länsstyrelsens bristande kunskaper.

Det har redan tidigare tagits upp här hur djurskyddsinspektörerna har bristande kunskaper till de djur som de ska kontrollera.

Faktaboken ”Vi har avlivat din häst, den ligger under presenningen” skriven av läkaren Anders Thelin, veterinärmedicine doktor Per Michanek och journalist Lars-Ola Borglid tar på sid. 67 upp frågan om detta och att länsstyrelsen hellre ser till lagen än till djurvälfärd.

Från texten:

”Det finns ett område där tjänstemännen torde vara vida överlägsna den som ska kontrolleras nämligen lagstiftningen med alla dess detaljregler. Det är därför förståeligt att tumstocken för många är ett viktigare redskap än förmågan att avläsa hur ett djur mår, <djurögat>. Några centimeters fel i båspallsmått, i boxens storlek eller takhöjden blir därför ofta inspektionens resultat. De långt viktigare frågorna om hur djuren behandlas eller hur de egentligen mår kan man inte bedöma. Resultatet kan bli att man synar ner välfungerande gårdar som inte håller alla måtten till fullo medan andra gårdar, där alla yttre regler är uppfyllda men där det finns fullt med latent sjukdom och där djurskötaren är oskicklig, får fortsätta.”.

En enda djurskyddsinspektör kan förstöra ett helt företag och landsbygd med ett enda beslut (ofta efter godtycke) att ge djurförbud!

Trots all fakta om detta som redan lämnats till länsledningar, Riksdagens samtliga ledamöter och statskontrollerad media händer INGENTING!

VARFÖR?

Stoppa Länsstyrelsens Övergrepp 

https://www.docdroid.net/XfTDgQB/thelin-anders-vi-har-avlivat-din-hast-pdf

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x