Förslag till åtgärder som polisen ska följa när Länsstyrelsen begär polishandräckning.

Vi har i flera fall konstaterat att länsstyrelsen tar polisens resurser i anspråk med att slentrianmässigt begära polishandräckning när de besöker djurägare.
752 gånger skedde detta 2020!
Är det inte viktigare att polisen stävjar upplopp och skyddar befolkningen istället för att vara köpta hantlangare åt en myndighet som länsstyrelsen?

Här är statistik på polishandräckningar begärda av djurskyddsenheten på länsstyrelserna.

Förslag:
1. När Länsstyrelsen begär handräckning måste underlaget till begäran granskas. Det har visat sig att Länsstyrelsen ofta ljuger i sina påståenden om skäl till polishandräckning. Det kan röra sig om grundlösa påståenden om att djurägare tidigare hindrat besök etc.
2. Legitimation måste alltid inledningsvis visas upp på begäran. Det finns falska poliser och falska tjänstemän från länsstyrelsen.
3. Polisen ska vara lagens beskyddare av medborgaren. Om djurägaren begär omedelbar inhibition av eventuella beslut eller om beslut inte är korrekt delgivna ska ni tillse att Länsstyrelsen avlägsnar sig omgående. Intrång får inte göras i privat sfär om det inte finns lagstöd för det.
4. Polisen har inte rätt att praktiskt hjälpa Länsstyrelsen på plats vid till exempel djuromhändertagande eller olaga frihetsberöva djurägare medan omhändertagande sker.
5. Djurägare har rätt att vänta in vittne om denne begär det.
6. Om Länsstyrelsen bryter mot föreskrifter för smittskydd, exempelvis inte har skyddskläder, ska polisen tillse att Länsstyrelsen avlägsnar sig omgående.
7. Polisen ska uppträda korrekt, objektivt och ha ett professionellt bemötande. Att hota djurägare (har förekommit) är straffbart.
Det förekommer ett otal överträdelser av dessa punkter. Överträdelserna medför djurlidande och djurägarlidande.

STOPPA
LÄNSSTYRELSENS
ÖVERGREPP

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x