Haveriet på Stockholms länsstyrelse!

Maktmissbruk och missförhållanden har länge rått på Stockholms länsstyrelse. Nuvarande landshövdingsskandal är bara resultatet av många års missförhållanden, korruption och oegentligheter som funnits i delar av organisationen. JO har 2020 riktat skarp kritik mot djurskyddsenheten för deras övergrepp mot djurägare och Riksrevisionen har samlat information efter anmälan om missförhållanden, oegentligheter och korruption.

Här är utdrag från anmälan 2020-10-11 till Riksrevisionen med förslag på oberoende granskning!
Någon granskning har ännu inte gjorts och borde aktualiseras NU!
Ansvarslösheten har varit total på alla nivåer och kontrollen obefintlig!

”2020-10-11

Förslag till Riksrevisionen:

Oberoende granskning av verksamheten vid Stockholms läns länsstyrelse och speciellt verksamheten vid Djurskyddsenheten bör genomföras.
Det gäller myndighetens och länsledningens ansvar och samordning av verksamheten med betoning på myndighetens interna kontroller inklusive skydd mot oegentligheter”.

Deras svar:

Brevet har lämnats till de enheter inom effektivitetsrevisionen som bland annat har ansvar för granskning av frågor som faller inom Miljö- och jordbruksutskottets område (djurskyddet) respektive Konstitutionsutskottets område (länsförvaltningen). Det kan utgöra en del av underlaget när vi planerar kommande revisionsinsatser. Utöver det gör vi just nu inget med anledning av brevet.

Med vänliga hälsningar
REGISTRATOR

Riksrevisionen borde granskat tidigare!

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x