Kontrollen av länsstyrelsen är obefintlig!

Hur alla dessa skandaler och övergrepp av länsstyrelsernas djurskyddsenheter under så många år kunnat undgå granskning av oberoende part kan tyckas som en gåta.

Men betraktar man händelseförloppen så framstår ett mönster. Länsstyrelsen väljer från början ut sina offer selektivt och systematiskt. Medvetet läggs föreläggande och kostsamma uppföljande kontroller som djurägaren får betala. Det letas medvetet fel så att en process mot djurägaren kan starta. Målet är att ta djuren, ge djurförbud och sätta djurägaren i konkurs. Djurägaren har inget att sätta emot och trots att han inte betraktas som djurplågare får han ett värre straff än vad en mördare får. Länsstyrelsen vill absolut inte ha ärendet i Tingsrätten som ett djurplågerimål eftersom djurägaren då kan få en advokat utsedd och bevisbördan ligger på Länsstyrelsen.

Det är så mycket enklare för länsstyrelsen att låta ärendet gå i förvaltningsdomstolarna där de kan ljuga helt fritt och de har tolkningsföreträde. Som djurägare är man helt rättslös i Förvaltningsdomstolen.

Förtrycket är systematisk och selektivt!

Det märkliga i detta land är att det fortfarande finns de som tror att Sverige är demokratiskt och ännu inte har vaknat!

Är du som läser en av dem!

Då är det dags att vakna, nästa gång kan det vara din tur att drabbas av Staten!

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x