Länsstyrelsens övergrepp – försök till filosofisk betraktelse.

Länsstyrelsens övergrepp – försök till filosofisk betraktelse.
Filosofi kring djur/människa – om anknytningsteori:
Inom praktisk filosofi talar man ofta om anknytningsteori. Hormon som oxytocin frisätts när man klappar djur. Både djuren och människor mår bra. Kon ger mer och bättre mjölk. Djurägaren får bättre blodtryck och mindre risk för hjärtinfarkt och stroke.
socialkonstruktionistiskrättsfilosofi (urspr. efter E. Glasersfeld) som gärna tillämpas inom Länsstyrelsens djurskyddsenheter kategoriseras istället djurägare utifrån frågeställningar och hållningar som formuleras, bekräftas och legitimeras. De får ofta en diskriminerande ansats där man letar fel för att uppnå sina egna mål som inte alls behöver ha ett syfte av gott djurskydd. Värden är konstruktioner som saknar reell betydelse bortom den betydelse aktörerna ger dem.
Den konstruerade verkligheten är ofta viktigare för Länsstyrelsens djurskyddsenheter än den reella verkligheten. Beskrivningen av verkligheten har också blivit viktigare än hanteringen av verkligheten. Detta kan vara en av förklaringarna till legitimeringen de grova övergrepp som begås av länsstyrelsernas djurskyddsenheter när de tar lagen i egna händer och sliter djuren ur händerna på djurägare och orsakar djurplågeri och djurägarplågeri.
Den kognitiva dissonansen dämpar det egna samvetet hos inspektörerna (ifall de nu hade något samvete från början?)
När ska folket vakna och protestera mot de övergrepp som sker.
Stoppa Länsstyrelsens Övergrepp

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x