Om Trovärdighet och Medier i rapportering om/från länsstyrelsen.

Det är viktigt att värdera nyheters trovärdighet.

1. Vem som meddelar och syftet

2. Vilka bevis finns för påståenden i nyheten

3. Vilka andra oberoende källor finns

Ur detta kan man visa att Statskontrollerad media okritiskt och onyanserat köper länsstyrelsernas kontrollrapporter och publicerar i lokaltidningar där försvarslösa och inte dömda djurägare hängs ut. På landsbygden är de lätt igenkända och det driver på nya anmälningar och riskerar även att  påverka rättsprocesserna. De drabbades egna uppfattningar redovisas så gott som aldrig. Statskontrollerad media är dessutom beroende av statligt pengastöd och är därmed i en jävsituation i förhållande till Stat och myndigheter som Länsstyrelsen.
Denna sida som du läser nu har som syfte att påvisa Länsstyrelsens Övergrepp och ta upp fakta som statlig media tystar ned. Sidan följer saklighet och bevis ges med utdrag ur länsstyrelsers kontrollrapporter, vittnesmål, filmmaterial och statistik så mycket som möjligt. Hänvisning sker även till andra oberoende källor när det är möjligt.
Nästa gång du läser statlig media – väg då texten mot de tre ståndpunkter som beskrivits ovan. Vi tror att du kan vakna till insikt då!
Vissa statliga tidningar borde granskas av Granskningsnämnden eftersom de med uppsåt undanhåller läsarna objektiva och avslöjande nyheter om länsstyrelsernas övergrepp medan Länsstyrelsens propaganda om uthängda djurägare regelmässigt skriks ut.

https://nyhetsvarderaren.se/kallkritik/

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x