Orsaker till haveriet på Länsstyrelsen!

Vi ska här i en serie ta upp olika orsaker till haveriet på länsstyrelsernas djurskyddsenheter.

En viktig sådan är okunskap hos handläggare.

Staten Sverige saknar till skillnad från de flesta grannländer ackrediterade djurskyddshandläggare. Ackreditering är ett kvitto på att handläggarna uppfyller vissa kvalitetsindikatorer. Som läget är nu kan i princip vem som helst utan social eller formell kompetens bli anställd. Okunskap och avsaknad av insikt om egna brister är något som regelbundet framkommer i kontrollrapporter och i samtal med erfarna djurägare. Dessa får ofta lära ut dessa oerfarna handläggare om hur grundläggande djurhållning går till. Så bakvänt kan situationen vara.

Förvärrande är de uttalade brister i kommunikation som länsstyrelsens personal ofta har! De kan i de flesta fall inte hålla en konstruktiv dialog och brister i respekt, omdöme och lyssnande.

Att dessa handläggare aldrig bemöts med konstruktiv feedback, ansvarstagande eller yttre kontroll bäddar för att haveriet blir totalt.

Det finns bara en utväg nu och det är att omgående lägga ner djurskyddet i dess nuvarande form och bygga upp något helt nytt och rättssäkert.

Nuvarande handläggare måste avskedas och i de fall brott begåtts måste dessa tjänstemän lagföras!

Djurskyddshandläggare måste avskedas!

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x