Otillbörligt insamlade uppgifter och Länsstyrelsens hantering kring dessa.

Länsstyrelserna använder sig av ett flertal sätt att skaffa sig underlag och information. Många gånger utgör rykten, angiveri, egna värderingar med godtycke med mera grund för kontrollrapporter och förelägganden. Dessa icke lagenliga grunder är otillbörliga i sammanhanget, det vill säga att de ska inte kunna användas i det syfte och på det sätt som Länsstyrelsen nyttjar dem till. Ändå sker detta regelmässigt och med uppsåt! Det är inte annat än bedrägeri!

Otillbörliga uppgifter är i detta sammanhang:

1. Anonymt angiveri. Att Länsstyrelsen samlar in och lagrar uppgifter som på detta vis lämnas till myndigheten är inte lagligt.
2. Förtal och falsk tillvitelse är en brottslig handling som inte är ovanlig och utförs av enskilda. Länsstyrelsen har inte rätt att lagra sådana uppgifter och ännu mindre använda sig  av dem mot enskilda vilket har inträffat.
3. Angiveri, olaga underrättelse och förföljelse. Det är brottsligt när enskilda smyger runt folks hem, kartlägger på Facebook och kontaktar arbetsgivare. Djurrättsextremister utgör exempelvis denna grupp. När Länsstyrelsen lagrar sådana uppgifter och använder sig av dem i eget syfte samt ofta sprider dem vidare till media begår det brott. Dessa uppgifter är otillbörliga och får inte användas eller spridas.

Det är viktigt att göra skillnad på dessa olika typer av uppgifter eftersom det är olika brott som ligger bakom. Vissa av brotten görs av länsstyrelsen och vissa av enskilda runt djurägaren men uppgifterna utnyttjas av Länsstyrelsen i eget syfte.

Det är viktigt att detta låter sig förklaras eftersom det ingår i lagbrotten kring Länsstyrelsens hantering av djurärenden.
STOPPA
LÄNSSTYRELSENS
ÖVERGREPP 

Facebook
Email
SkrivUt
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x